FriendFeed Türkçe kelime anlamı “Arkadaş Beslemesi” olan bir sosyal içerik paylaşım sitesidir. Daha önce FriendFeed uygulamasını hiç kullanmayanlar için bu yazıyı yazıyorum. Bu sayede sisteme üye olup sizde birşeyler paylaşabilir ve arkadaşlarınızın paylaştıklarına düşüncelerinizi yazabilirsiniz. FriendFeed uygulaması sistem olarak oldukça basit görünsede üye potansiyeli yüksek bir sistemdir. Bu sayede internet kullanıcıları tarafından özelliklede ülkemizdeki kullanıcılar tarafından oldukça popüler olarak kullanılmaktadır.
Hadi üye olalım!
FriendFeed uygulamasına üye olmak sandığınızdan fazlasıyla basit. Bunun başlıca nedeni ise sistemin önem veridiği iki dil arasında Türkçe dilininde bulunmasıdır. Henüz tamamen olmasada kısmen Türkçe olan sisteme üyelik için anasayfada sağ üstte bulunan “Join FriendFeed” bağlantısına tıklayarak üyelik işleminizi başlatıyoruz. Dört temel üyelik kutusunu yani “Tam isim, Takma isim, Şifre ve E-mail” doldurarak üyelik sürecini tamamlıyoruz ve hesabınızı oluşturuyorsunuz. Üyelik için tıklayınız.
Hadi arkadaşlarımızı bulalım!
Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra sizden “Facebook, Twitter, Gmail, Yahoo ve Hotmail” üyeliklerinizdeki arkadaşlarınızı FriendFeed sisteminde aramanızı kolaylaştıracak bir sistem öneriyor.
Örneğin; Facebook üyesi iseniz facebook kullanıcı adı ve şifrenizi girerek FriendFeed uygulamasına facebook sisteminde ki arkadaşlarınızı FriendFeed sisteminde araması için izin vermiş oluyorsunuz. Eğer facebook arkadaşlarınızdan FriendFeed sistemine üye olan varsa onlar öncelikli olarak listeleniyor ve sizden hangi arkadaşlarınızın “feed” yani beslemesini takip edip etmeyeceğinizi soruyor. Bu işlemide tamamladıktan sonra takibinize eklediğiniz arkadaşlarınıza bir mail ile bu kişi sizi takibe aldı diye bir uyarı maili gönderiyor.
Beslememe (Feed) neler ekleyebilirim?
FriendFeed uygulamasına otomatik olarak diğer sitelerde yaptığınız herhangi bir yazıyı,videoyu yada bir fotografı gönderebilirsiniz. Toplamda 57 siteyi destekleyen FriendFeed uygulaması bu sitelerde yaptığınız bir aksiyonu otomatif olarak FriendFeed sistemine gönderir ve sizi takip edenler aynı zamanda diğer sistemlerde yaptıklarınızıda takip altına almış olurlar.
Aynı FriendFeed sisteminin varsa sitenize eklemek için kullanılan gadget dediğimiz araçlarıda bulunuyor. Bu sayede FriendFeed’de yapmış olduğunuz bir hareketliliği sitenizdede yayınlayabiliyor olacaksınız. Site dizaynını henüz değiştirmiş olan FriendFeed isteğiniz üzere sistemi gerçek zamanlı olarakda kullanmanıza olanak sağlıyor yani birisi herhangi bir yazı gönderdiğinde siz eğer o kişiyi takibe aldıysanız anında yazılan metni görebileceksiniz.
Aynı zamanda Webdeneyimleri sitesinin hazırladığı FriendFeed videosunuda buradan izleyebilirsiniz.
Bende FF ile yeni tanıştım. Şimdiik idare eder 🙂
Frendfeed şimdilik blogcular rağbet göstersede Türkçe olduktan sonra daha fazla kullanılacağını düşünüyorum.
Çok ayrıntılı anlatmışsınız tşk ederim işime yarayacak tek yerden yönetmek güzel.
Benimki yüklemiyor, kayıt olamadım. :((
eğer yazılan gibiyse çok işe yarar