Her sene devam ettiğimiz “en iyi logo tasarım eğilimleri ve ilhamlıklar” serisine bu yılın logo tasarım trendleri ile devam ediyoruz. Bu yazı, son 1 yılda tasarlanan yüz binlerce logo tasarımını dikkatle analiz ederek, yıl için ortaya çıkabilecek eğilimleri özetliyor. Bu fikirleri kullanarak kendi tasarımlarınızı daha güzel bir şekilde tasarlayabilir veya logolarınızı bu trendlere uygun hale getirebilirsiniz.
Etiket: Tasarım
5173
Günlük yaşantımızda her yerde logoları görürüz. Bu konuda herkese bir soru sorsak, size bildiği veya tahmin ettiği bir şeyler anlatabilir. Hazırlanışı gereği logolar fikri, markayı veya karmaşık bir şeyi basitleştirerek temsil edebilir. En basit hali ile logonun amacı budur diyebiliriz. Grafik tasarımcı David Airey'in BBC Archive için hazırladığı Logoların Gizli Dili başlıklı bir video çalışmasını Türkçe'ye çevirerek sizlere Youtube kanalımda sunmak istedim. Yazının devamında video ve video metnini bulabilirsiniz. Keyifli seyirler.
2017'de Zinciri Kırma hareketi kapsamında başlattığım bir seri olan 1Kelime1Tasarım‘a kaldığım yerden devam ediyorum. Çalışmaların devamı kesinlikle gelecek ama biraz rahat şekilde, Belki haftalık belkide aylık bilemeyiz. :) Velhasıl bir sonraki kelimemizi Twitter'dan adamkarga arkadaşımız seçti ve bu vesile ile bir şeyler karalamaya çalıştık. Seçtiğimiz kelimemiz “Bayram“. Bu ay birçok bayram kutladık ve kutlamaya da devam edeceğiz inşallah. Ramazan Bayramının da yaklaştığı bu günlerde tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını da şimdiden kutlarım. Allah dualarımızı kabul etsin. Bizleri iyilerle karşılaştırsın. İyi bir insan olmamızı nasip etsin. Bu duaya bir amin deriz artık. :) Amin!
Öncelikle Neumorphism kavramının atası olarak adlandırılan Skeumorphism'i anlamamız gerekiyor. İlk olarak Apple tarafından kısa bir süre olsa da kullanılan bu tasarım trendini sizlere kısaca anlatmak gerekirse, nesnelerin gölgesel olarak dijital tasarıma uyarlanması diyebilirim. Zaten Türkçe'ye de 'taklit nesne" olarak çevirilmiştir. Bu kapsamda Neumorphism olarak adlandırılan tasarım trendine Skeumorphism'e yeni bir bakış açısı ile yaklaşımı da diyebiliriz. Yazının devamında sizlere hem Skeumorphism örneğini hemde Neumorphism kavramından örnekler vereceğim.
Geçen sene yayınladığım "2018’in En iyi logo tasarım eğilimleri ve ilhamlıklar" yazısının üstünden geçen bir yıl sonucunda tasarım eğilimleri kendini geliştirerek yeni eğilimler ortaya çıktı. Resmi 2019 logo tasarım trendleri raporu, LogoLounge sitesinden Bill Gardner tarafından yayınlandı. Bu rapor, son 1 yılda tasarlanan 272.000’den fazla logoyu dikkatle analiz ederek, yıl için ortaya çıkan eğilimlere katkıda bulunanları bir araya getirerek hazırlanan önemli bir çalışmadır. Bulgular ve içgörüler yazının devamında mevcuttur.
Artık geleneksel hale gelen yıllık takvim tasarımımızın 2019 sürümünü de tasarladık. Türkuaz ve açık renk kırmızı ile tatlı bir renk şemasına sahip olan tasarıma ek olarak bazı şeker karikatürlerini de eklemeyi unutmadık. Tasarımı alttaki bağlantıdan indirip dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Mutlu yıllar. :)
🔗 http://spax.me/spaksu2019takvimTasarımcılar, hazırladıkları tasarımları ürünler üzerine baskı yaparak satış yapma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda "Print on Demand" yani "Talep Üzerine Baskı yapan firmaları bulmamız gerekiyor. Ülkemizde önemli baskı siteleri olsa da sitelerde tasarımları yüklemede kullanılan sistemlerin eski kalması ve zorlayıcı olması maalesef tasarımcıları diğer yabancı kaynaklara itiyor. Bu konuda çok araştırma yaptığım için bu güne kadar kullandığım yabancı "talep üzerine baskı" sitelerinin başında geldiğini düşündüğü Teepublic.com sitesini kısaca sizlere tanıtmak istedim.