infografik

İnfografik Serisi #15 Kimlik Hırsızlığı

Bu infografik, kimlik hırsızlığının etkilerini ve bu konuyla ilgili önemli istatistikleri sunmanın yanı sıra, kullanıcıların çalınmış verileriyle kötü niyetli bireylerin olası eylemlerine dair senaryoları da içermektedir. Ayrıca, bireylerin kendilerini ve ailelerini kişisel veri avcılarının zararlarından korumak için alabileceği etkili tedbirleri de sunarak bilinçlenmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

İnfografik Serisi #13 Hizmet Reddi (DoS – Denial of Services)

Bu infografik, teknik ve BT güvenlik uzmanları için hizmet reddi (DoS) saldırılarına nasıl hazırlanılacağı konusunda tavsiyeler barındırır. Hizmetinizi etkileyen bir DoS saldırısı riskini tümüyle azaltmak mümkün değildir. Ancak, aşağıdaki beş pratik adım, uygulandığı takdirde, olası herhangi bir olayın etkisini azaltacaktır.

İnfografik Serisi #12 Yapay Zeka Kullanım Alanları

Günümüzün hızla gelişen dijital çağında, yapay zeka (YZ) teknolojisi pek çok sektörü kökten değiştiriyor ve inovasyonun sınırlarını zorluyor. Bu infografikte, yapay zekanın dokunduğu sektörleri ve bu sektörlerin bazı örnek kullanım alanlarını keşfedeceksiniz.

İnfografik Serisi #11 E-posta Güvenliği

Bu infografik, e-posta güvenliğinin kritik önemini ve alınabilecek etkili önlemleri içeren rehber bir grafiktir. Bireysel kullanıcılar için güçlü şifreler ve iki aşamalı doğrulama önemlidir. Kurumsal kullanıcılar, farkındalık eğitimi ve güvenlik politikaları ile güvenliği artırabilirler.

İnfografik Serisi #10 Blokzincir’de Bitcoin İşlemi Nasıl İşliyor?

Blokzincir, adından da anlaşılacağı gibi, “bloklar” adı verilen veri paketlerinin bir “zincir” oluşturacak şekilde bağlanmasıyla çalışır. Her blok, içerisinde bir dizi işlem veya veri barındırır ve bir önceki bloğun referansını içerir. Bu sayede, bloklar arasında bağlantı kurulur ve zincirin devamlılığı sağlanır. Blokzincir teknolojisi, Bitcoin’den sonra birçok farklı alanlar için de kullanılmıştır. Kripto paraların yanı sıra,...

İnfografik Serisi #7 Siber Güvenlik Terimler ve Tanımlar 2

Serimize bilgi güvenliği ve siber güvenlik ile alakalı olan terimler ve tanımların ikinci bilgilendirme görselinden devam ediyoruz. Bu infografik, siber güvenlik ile alakalı bazı yaygın terimleri ve bu terimlerin kısa açıklamaları barındıran bir basit sözlük niteliği taşımaktadır.

İnfografik Serisi #5 Güvenli Online Alışveriş

Çevrim18içi (online) ortamda güvenli alışveriş için neler gerekiyor? Özellikle alışveriş sitelerindeki indirim dönemlerinde, birçoğumuz internetten alışveriş yapmak için her zamankinden daha fazla zaman harcıyoruz. Görseldeki ipuçları dolandırıcı web sitelerinden kaçınmanıza ve ürünleri güvenli bir şekilde satın almanıza yardımcı olabilir.

İnfografik Serisi #2 Siber Tatbikat

İnfografik serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu infografik, siber olay tatbikatlarının neden önemli olduğunu ve bu tatbikatları planlamak, uygulamak ve değerlendirmek için izlenmesi gereken adımları detaylandırmaktadır. Tatbikatlar, kurumların siber saldırılara karşı direnç seviyelerini belirlemelerine ve güvenli bir ortamda müdahale pratiği yapmalarına yardımcı olur. Tatbikat yapmanın ilk adımı, ne tür bir tatbikat yapmak istediğinizi tanımlamak, yönetimin...

İnfografik Serisi #1 Parola Güvenliği

Ülkemizdeki bilgi güvenliği ve siber güvenlik farkındalığımızın oldukça düşük olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de bu konular ile alakalı bazı bilgilendirme görselleri hazırlamaya ve bunları seri halinde paylaşmaya özen göstereceğim. Öncelikle burada ve linkedin hesabımda paylaşmayı düşünüyorum. İlk konu olarak Parola Güvenliği konusunu ele alacağız. Bu infografik, parolaların nasıl ele geçirilebileceğini ve sistem güvenliğini artırmak için...
başa dön