Blog kavramının kişisellikten kurumsal hale gelmesi

Blog kavramının kişisellikten kurumsal hale gelmesi

6 yorum var

  • Blog kavramı Twitter’dan sonra büyük ölçüde kan kaybetti. Bundan 5 yıl öncesinin blog yazarları da şuanki kurumsal blogların etkisinde kalarak bloglarını kurumsallaştırma çabasına girdiler/girdik. Google’da üst sıralarda çıkmak için çaba sarfettik, daha fazla para kazanmak için bloglarımıza reklamlar aldık, eşsiz özelliklerde temalar kullandık. Fakat herhangibir çıkar gözetmeden blogspot üzerinden blog tutanlara dikkat edin blog kavramını hala onlar yaşatıyor. Ama bizler gibi çıkar gözetmedikleri için birçok kesim tarafından tanınmıyorlar.

  • Dün bununla ilgili bir yazı kaleme aldım blog’umda. İsmail’in de yukarıda belirttiği üzere; aslında gerçek “kişisel blog” kavramını yaşayan çok güzel blogspot’lar var. İnsanlar ücretli bir şekilde alan adı aldıkları vakit işin ister istemez reklam boyutuna biraz fazla kayıyorlar.

    “Ben bir para verdim, emek verdim öyleyse karşılığını maddi anlamda da anlamalıyım” olayına dönüşüyor. Bu da maddi yolların daha da açılabilmesi için blog’ları bir süre sonra kurumsallaştırma isteğini oluşturuyor. Mesela adamın kişisel blog’u var, teknolojik cihazları vesaire inceliyor. Benzeri kurumsal blog’a bakıyor bir ton marka incelemesi için cihaz gönderiyor, sırf görünümü biraz daha portal, kalemi biraz daha kurumsal diye. Sonra onda da istek oluşuyor kurumsallaşmaya karşı.

    Eğer kişisel blog kültürünün devamı isteniyorsa her şeyden önce yazarlar reklam konusunda kendilerini durdurmalılar. İşin içine para girdiği vakit öldü kişisellik. Yoksa bana ne X markasının oluşturduğu kurumsal blog’dan ? Orada markanın CEO’su gün içerisinde yaptığını, sevgilisiyle ne sorun yaşadığını yazmıyor ki ?

    Kendimi doğru ifade edebildim mi emin değilim lakin, benim için olay böyle. “Herkes kurumsallaştı, ben de kurumsallaşayım” hatasına düşmemeli yazarlar. Bu hataya ben de düştüm, herkes düştü. Bence bundan sonra düşülmesin, kişisel blog’lar kültür olarak kalmaya devam etsin.

  • Kurumsallaşmayı yanlış görmüyorum. Kişisel düşüncelerin paylaşılmasının önünde bir engel değil. Hatta kurumsallaşma akabinde gelir akışının düzenli olması adına blogdaki içeriklerin sayısı ve kalitesi arttırılacaktır.

    Markaların da Blog tutması gerekli, gelişmeleri yaptıklarını anlatmalı. Örneğin kurumsal bir yazılım projesinin blog tutması blogların kıymetini azaltmaz ki. O projeyi takip edenlerin bilgilenmesini sağlar. Eğer reklam için bir firmaya “tarafsız olmayan” girdiler yazmak rahatsız ediyorsa bunun bir önlemi yok. Emek ve vaktinin karşılığında insanlar bir gelir modeli kurmak ister ve bunda çok haklılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategorisel olarak ilişkili okumak isteyebileceğiniz bazı yazılar.

başa dön