Apple, Adobe ve Graphisoft firmalarını Türkiye’de tüketicilere sunan Bilkom firması dün (23.11.11) Dijital Başkent isimli başarı düzeyi yüksek bir etkinlik düzenledi. Dijital Başkent etkinliğinde sunumları yapan insanları dinlerken hem fazlasıyla zevk aldım hemde gerçek anlamda birşeyler öğreme şansım oldu. Dinlediğim sunumlardan kısa notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk dinlediğim sunum; Dijital Yaşam teması altında, Geleceğin medyasında bir Türk yayını : Dipnot.tv konulu sunumu ile Cüneyt ÖZDEMİR’i dinledik ve hazırladığı muhteşem videosunu izledik. CNNTürk televizyon kanalında yayınlanan “5N1K” programından hatırlayacağımız Cüneyt bey iPad’i ile dinleyenlerde mükemmel bir seminer sundu. Dipnot.tv ve geleceğinden bahseden Cüneyt bey Dipnot.tv’nin iPad üzerindeki versiyonlarından bizlere bahsetti ve iPad ile neler yapabileceğimiz konusunda oldukça etkileyici örnekler sundu. Eğer bir iPad sahibiyseniz size tavsiyem Dipnot.tv iPad uygulamasını indirip, incelemeniz olacaktır. Gerçekten başarılı bir uygulama hazırlanmış. Dipnot.tv ve Cüneyt beye projelerinde başarılar diliyorum.
İkinci dinlediğim sunum yine Dijital Yaşam teması altında, Ben sana sosyal olamazsın demedim.. konulu workshop/tartışma türünde sunumu ile M. Serdar KUZULOĞLU’nu dinledik. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici br sunum hazırlayan Serdar bey günlük yaşamımızda kullandığımız şeylere farklı açılardan bakılmasına dair güzel örnekler verdi. Bir örnek vermek gerekirse dünya üzerinde 1kilogramı kalibre eden yanlış hatırlamıyorsam 3 tane kilogram bulunuyormuş ve bunlardan birinin belli bir oranda hafiflediği görülmüş. Ve kilogramı yeniden kalibre etmek için yeni çalışmalara başlanmış. Bu bilgiyide aktardıktan sonra diğer sunuma geçelim.
Üçüncü sunuma girmeden önce iki sunum arasında bir seçim yapmam gerekti. Bunun nedeni ise Ufuk TARHAN ve Ali R. BABAOĞLAN’ın sunumlarının çakışması. İnternet ortamında tanıdığım ve henüz bizzat tanışama fırsatı bulamadığım Futuristler Derneği Başkanı Ufuk hanımın Dijital Yaşam teması altında gerçekleştirdiği sunumuna katılamadım. Bunun yerine, IBM tarafından EMEA’nın en gelecek vaadeden 75 mühendisi arasına seçilen, JCI tarafında Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasında yer alan değerli arkadaşım Ali R. Babaoğlan’ın , Dijital Kamu teması altında, Dijital Vatandaş Memnuniyeti başlıklı sunumuna katıldım. Sunumda Dijital Vatandaş ve Dijital Devlet nasıl olması gerekiyor, neler yapması gerekiyor bu konuda bilgilendirici bir seminer izledik. SAP’de çalışan Ali R. Babaoğlan SAP’nin geliştirdiği yazılımları bize tanıttı ve SAP’nin geliştirdiği iPad uygulamaları hakkında bilgiler verdi.
Dör(t)düncü sunumda ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden sayın Mehmet KOŞTUMOĞLU’yu dinledik. Dijital alandaki Fotografçılık konusunda bizleri bilgilendiren Mehmet bey, Fotograf makinalarının ve fotografın tarihi konusunda da örneklerle güzel ve bilgilendirici bir sunum yaptı. Sunum bitiminde ise fotografçılığın geleceği hakkında ve özellikle herkesin kendini fotografçı olarak görmesi konusunda ilginç bir sohbet ortamı oluştu.
Beşinci sunumda ise Dijital Yaşam teması altında Gazeteci ve Blog yazarı Kaan SEZYUM sahneye çıktı ve tabiri caizse salon doldu taştı. Sunum olmadan sadece internette yayınlanan bazı komik görseller eşliğinde gerçekten eğlenceli bir seminer gerçekleştirdi. Seminer konusu ile anlatılanlar her ne kadar örtüşmesede salondaki ben dahil hiç kimse bundan rahatsız değildi.
Beşinci sunumun ardından kapanış kokteyline geçtiğimizde Ankara Rixos Hotelin büyük salonunda rengarenk bir kokteyl düzenleyen Bilkom, günün sonunda çekiliş ile bir adet Adobe CS5.5 Web Tasarım Seti ve iPad2 verdiler. Çekilişi Kaan Sezyum yaptı ve benim çekiliş numaramın “55” üç fazlası olan 58 numaraya iPad2’yi verdiler. Kısmet değilmiş. : )
Kısaca Bilkom Dijital Başkent adı aldında Dijital Yaşam Koçları ile birlikte düzenlediği bu etkinlik ile ciddi bir biçimde bu anlamda başarılı olabileceğini kanıtladı. Spaksu Blog olarak
Ankara Rixos’da Dijital Başkent Etkinliğindeydim