Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun → SPAKSU™ Blog [fdx-switch-link]

Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun

Mobil teknolojinin geliştiği şu zamanlarda teknolojiye ayak uydurmak adına yapmanız gereken bazı gelişmeler var. Bunun biriside mobil alanda sizinde rahatlıkla takip edilebilir olmanız. Kullandığınız sosyal ağların kendi mobil uygulamaları mevcut olduğu için bu konuda endişelenmenize gerek yok ancak eğer bir blog yazarıysanız ve takipçilerinizin sizi mobil alanda da takip etmesine olanak sağlamak istiyorsanız blogunuzun bir mobil uygulaması olması gerekiyor. Kodlama ve mobil uygulama geliştirme konusunda bilgi sahibi olmasanız sizinde mobil uygulamanız olabilir. Nasıl mı?

Ücretsiz online uygulama geliştirme platformu Appyet;

Uygulama hazırlamadan önce size Appyet sitesi hakkında bilgi vereyim. Bir Android uygulama geliştirme platformu olan Appyet ile hiç bir kodlama yada geliştirme bilgisi olmadan rahatlıkla, kolayca ve en önemlisi ücretsiz android uygulamaları geliştirebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçileriniz sizi mobil platformda da sizi takip edebilirler. Siteye girip kolayca üyelik formunu doldurarak kolayca üye olun ve ilk uygulamanızı oluşturun.

➤ http://www.appyet.com

appyet

Create App;

İlk uygulama oluştururken  sizden Application Name (uygulama adı) ve Package Name (paket adı) istenecek. Bunlar oluşturduktan sonra uygulama adı sonradan değişebilir ancak paket adı kesinlikle değişmez. Bunu dikkate alarak giriş yapmanız önemlidir. Paket adı uygulama adına göre kendi otomatik belirlenebilir dilerseniz otomatik paket adını kullanın. Küçük bir not; paket adı Türkçe karakter kabul etmez.

appyet2

Appyet ile uygulama hazırlama için gerekenler;

Uygulama hazırlamadan evvel bu gerekenler listesindeki herşeyi hazırlamanız sizin için hızlı şekilde uygulamanızı bitirmenize yardımcı olacaktır.  Listedekiler size basit şeyler gibi gelebilir ancak sonuçta hazırlayacağınız uygulamayı kaliteli sunmak gerekir.

  • Uygulamanız için isim. (blog ismi olabilir ama tavsiyem adres şeklinde olmaması yani .com yada .net şeklinde uzantılar koymamak daha iyi olur.)
  • Gerekli görseller
    • 192x192px Uygulama ikonu. (Sitenizin logosu olabilir. Transparan arka plana sahip bir ikon hazırlamanız görsellik açısından önemli avantaj sağlar.)
    • 48x48px Bildirim ikonu. (Bildirim geldiği vakit gösterilecek görseldir. Tek renk olması ve transparan bir arka plana sahip olması gereklidir. Görsel hazırlama konusunda bilgili değilseniz varsayılan görsel kalabilir.)
    • 512x288px Uygulama üst görseli (Menü üzerinde yer alacak görseldir. Güzel bir arka plana sahip site adının yer aldığı bir görsel olabilir.)
  • Content Rating dediğimiz uygulamanın içerik değerlendirmesini de seçmeniz gerekiyor. Toplamda 4 seçenek olan bu değerlendirme eğer her yaş grubuna açık bir uygulama ise Everyone seçeneği seçilmelidir. Diğer değerlendirmeler ise grup derecelerine göre ayrılır.

Tüm bunlar uygulama hazırlamaya başladığımızda istenen materyallerdir. Başlamadan bunları hazırlamanız size hız kazandıracaktır.

appyet-modules

Modüller;

Modüller kısmı uygulamaya ekleyeceğiniz bileşenleri ve menü sıralamasını belirleyeceğiniz kısımdır. Bu alandaki işimize yarayacak bileşenleri kısaca tanıyalım;

  • Feed (RSS/Atom); Bu modül blog yazılarımızı RSS’den çekip listelenmesini sağlayacak modüldür. Bu yüzden RSS’mizi iyi yapılandırmamız gerekiyor.
  • Web; Bu modül ile web içeriklerini uygulamanıza ekleyebilirsiniz. Kendi içeriğinizi HTML ile oluşturabileceğimiz gibi hem de nette yayınlanan bir sayfayı da uygulamaya ekleyebiliriz.
  • Tapatalk Forum; Tapatalk ile oluşturduğunuz forum sitenizi de bu uygulamaya ekleyebiliyorsunuz.
  • Twitter; Henüz beta olan bu modül sayesinde uygulama kullanıcıları twitlerinizi takip edebilecek.
  • Mapbox; Bu modül ile uygulamanıza harita ekleyebiliyorsunuz.
  • Feed (Blogger, Flickr, Pinterest, Tumblr, WordPress, Youtube); Bu modüller ile saydığımız sitelerin içeriklerini RSS olarak değil kendi uygulama bağlantıları ve kullanıcı adları ile ekleyebiliyorsunuz.
  • Group Divider; Bu bir ayraçtır. Bunun amacı birden fazla eklediğimiz modülleri başlıklar ile ayırmamıza olanak sağlar. Dilerseniz başlık ekleme mecburiyeti yoktur.
  • Var olan diğer modüller ise; Favori yazılar, Okunmamış yazılar, Podcast modülü, Tema seçmenize, Senkronizasyonu başlatmanıza, indirilen ögeleri görmenize  ve ayarlara gitmenize olanak sağlar. Bunları detaylarına girerek kaldırabilirsiniz.

Tüm modüllerinize ek olarak ikon ekleyebiliyoruz ve sıralamanızı değiştirebiliyorsunuz.

Ayarlar;

Ayarlar bölümünde, uygulamanın dil seçeneklerini değiştirebiliyorsunuz. Eğer çoklu dil’de yayın yapan bir uygulama hazırlamak istiyorsanız “Auto” seçmelisiniz. Bu sayede telefon yada tabletin diline göre uygulama kendi dilini ayarlayabilecektir. Splash Screen’i seçerseniz, Uygulama başlangıcında gösterilecek (logo) bir görsel ayarlamanız ve bu görselin kaç saniye gösterileceğini ayarlamanız gerekiyor.

Sync Interval; uygulamanın yeni yazıları ne sürede güncelleyerek almasını ayarlıyorsunuz. Devamında ise sadece kablosuz ağ ile güncelleme ayarlarını, bildirimlerin açık/kapalı ayarı ve yeni yazı geldiği zaman hangi modülün açılacağını belirleyebilirsiniz.

Feedback E-mail ile uygulama içerisinden geri-bildirim almak istediğiniz mail adresini girmeniz gerekiyor. Eğer uygulamanın analizini yapmak istiyorsanız Google Analytics uygulama kodunu yazabilirsiniz.

Temalar (themes);

Uygulamada Dark ve Light olmak üzere iki tane ana tema mevcut. Eğer farklı renklerde tema oluşturmak istiyorsanız renk kodlarını hazırlayıp yeni tema oluşturabilirsiniz.

Monetize;

Appyet’in ücretsiz olması konusunda en önemli etken uygulama içi reklamların ayarlanmadığı taktirde yüzde yüz oranında appyet’e gitmesidir. Ancak eğer bir Admob hesabınız var ise bu gelirlerin yüzde 30’unu siz alabiliyorsunuz. Pro olarak yıllık $49 dolar öderseniz bu oranı %70’e çıkartabiliyorsunuz veya tamamen kaldırabiliyorsunuz.

Oluştur (Build);

Bu bölüm uygulamamızı tamamlayacağımız bölümdür. Eğer uygulamayı güncelliyor iseniz, What’s New bölümünü düzenleyerek yenilikleri girip uygulama ilk başlangıcına ekleyebilirsiniz. İlk kez yayınlayacaksanız buna gerek yok. Son olarak Submit to Build butonuna bastığınız zaman birkaç dakika içerisinde uygulamanız .apk uzantısı olarak mailinize gönderilecektir.  Sonrasında da Google Play’de uygulamamızı yayınlayabiliriz.

googleplaydev

Google Play Geliştirici Hesabı oluşturun;

Uygulamanızı Google Play mağazasında yayınlamak için bir geliştirici hesabına ihtiyacınız var. Buna sahip olabilmek içinde $25 tek seferlik bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor ki, bu uygulamanın size getireceği ziyaretçiler ve bu ziyaretçiler sayesinde sağlayacağınız kazanç için ödenecek küçük bir miktardır.

➤ https://play.google.com/apps/publish/signup/

21 yorumlar On Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun

Bi Yanıt Bırak:

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

© 2006-2023 Tüm hakları Spaksu Markasına aittir.
Bu site ve içeriği, Kullanım Kuralları kapsamında belirtilen koşullar çerçevesinde kullanılmalıdır. Hiçbir şekilde site ve içeriğinin tamamı veya bir bölümü, Kullanım Şartları yerine getirilmeden özel izin alınmadan kopyalanamaz, dağıtılamaz, yeniden yayınlanamaz, çoğaltılamaz veya başka bir ortamda kullanılamaz