Mim: Fanatiği Olduğum Yazılımlar – SPAKSU™ Blog [fdx-switch-link]
ISO 27001 ve 27002’deki 2022 Sürüm Değişiklikleriyle İlgili Bilgiler ISO 27001 ve 27002’deki 2022 Sürüm Değişiklikleriyle İlgili Bilgiler
ISO 27001 ve 27002'deki 2022 Sürüm Değişiklikleriyle İlgili Bilgiler
Uzaydaki Gözlem Uydularından Gelen Gizlilik Tehlikesi Uzaydaki Gözlem Uydularından Gelen Gizlilik Tehlikesi
Uzaydaki Gözlem Uydularından Gelen Gizlilik Tehlikesi
Senaryolar Üzerinden Türkiye’nin Bilgi Güvenliği Farkındalık Seviyesi Senaryolar Üzerinden Türkiye’nin Bilgi Güvenliği Farkındalık Seviyesi
Senaryolar Üzerinden Türkiye'nin Bilgi Güvenliği Farkındalık Seviyesi
Parola Güvenliği Farkındalığı ve Güçlü Parola Oluşturma Rehberi Parola Güvenliği Farkındalığı ve Güçlü Parola Oluşturma Rehberi
Parola Güvenliği Farkındalığı ve Güçlü Parola Oluşturma Rehberi
Whatsapp aslında yıllardır verilerinizi Facebook ile paylaşıyor Whatsapp aslında yıllardır verilerinizi Facebook ile paylaşıyor
Whatsapp aslında yıllardır verilerinizi Facebook ile paylaşıyor
“Logoların Gizli Dili” Günlük yaşantımızda neden her yerde logolar var? “Logoların Gizli Dili” Günlük yaşantımızda neden her yerde logolar var?
"Logoların Gizli Dili" Günlük yaşantımızda neden her yerde logolar var?
Virüsler İnsanlara Karşı: #Covid19 bilimi hakkında 3 basit nokta Virüsler İnsanlara Karşı: #Covid19 bilimi hakkında 3 basit nokta
Virüsler İnsanlara Karşı: #Covid19 bilimi hakkında 3 basit nokta
Becerilerinizi geliştirecek 7 farklı tasarım meydan okuması Becerilerinizi geliştirecek 7 farklı tasarım meydan okuması
Becerilerinizi geliştirecek 7 farklı tasarım meydan okuması
Logo tasarlamanızı geliştirecek 6 önemli tavsiye Logo tasarlamanızı geliştirecek 6 önemli tavsiye
Logo tasarlamanızı geliştirecek 6 önemli tavsiye
Sitenizi ayakta tutmanız için yapmanız gereken 7 şey Sitenizi ayakta tutmanız için yapmanız gereken 7 şey
Sitenizi ayakta tutmanız için yapmanız gereken 7 şey
Yeni başlayanlar için tam bir Logo Tasarım Rehberi Yeni başlayanlar için tam bir Logo Tasarım Rehberi
Yeni başlayanlar için tam bir Logo Tasarım Rehberi
Beğenmediğiniz bir tasarımın daha iyisini siz yapın! Beğenmediğiniz bir tasarımın daha iyisini siz yapın!
Beğenmediğiniz bir tasarımın daha iyisini siz yapın!
Siber Farkındalık Manifestosu #SiberGüvenlik Siber Farkındalık Manifestosu #SiberGüvenlik
Siber Farkındalık Manifestosu #SiberGüvenlik
Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun
Kendi Android Uygulamanızı kolayca ve ücretsiz oluşturun
Duyarlı (responsive) Markalaşmaya Hazır mıyız? Duyarlı (responsive) Markalaşmaya Hazır mıyız?
Duyarlı (responsive) Markalaşmaya Hazır mıyız?
Bütün tasarımcıların bilmesi gereken ücretsiz kaynaklar Bütün tasarımcıların bilmesi gereken ücretsiz kaynaklar
Bütün tasarımcıların bilmesi gereken ücretsiz kaynaklar
Sosyal Medya ile Blogunuzu Tanıtın ve Güçlendirin Sosyal Medya ile Blogunuzu Tanıtın ve Güçlendirin
Sosyal Medya ile Blogunuzu Tanıtın ve Güçlendirin
Tasarımlarınızı yaparken eğlenmeyi de unutmayın Tasarımlarınızı yaparken eğlenmeyi de unutmayın
Tasarımlarınızı yaparken eğlenmeyi de unutmayın

Mim: Fanatiği Olduğum Yazılımlar

Değerli arkadaşım Seval herkesi mimlemiş, bizde nasibimizi almışız. Fanatiği olduğumuz yazılımlar konulu bir yazı yazmamı istemiş. Bakalım ne programlar ile içli dışlıyız. Tarayıcı olarak tartışmasız Firefox, Grafik düzenleme programı olarak Adobe Fireworks, Kod düzenleme programı olarak Editplus ve Adobe Dreamveawer, Ftp programı olarak FlashFXP, Sıkıştırma programı olarak 7zip ve winrar,  Medya oynatıcı olarak tartışmasız GomPlayer ve son olarak İndirme yöneticisi olarak FlashGet. Yazının devamında bu programları neden kullandığımı kısaca özetledim.

Tarayıcılar’dan başlayalım, Bir tasarımcı olaraktan hazırladığım internet sitelerinin genel olarak tüm tarayıcılara uygun olmasını sağlamayı hedeflerim. Fakat bildiğiniz gibi bazen kodlamayı yada dizaynı tamamladığınızda test ederken birkaç tarayıcıda (başta internet explorer olmak üzere) kaymalar yada hatalar meydana geldiğini görürüz. Bana diyeceksiniz bu konunun tarayıcı seçmene ne etkisi var diye, Nedeni çok basit. Şuanda kodlama olarak görsel sonucu en iyi aldığımız tarayıcı Firefox olduğu için diğer siteleride düzgün bir şekilde görmeyi istiyorum. Hızı ve virüs yazılımlardan etkilenmeyişi işin farklı bir boyutu.

Gelelim grafik düzenleme yazılımlarına , Logo tasarımcısı olarak vektor çalışmam ve çizimleri düzgün oluşturmam gerekmektedir.  Neredeyse diğer bütün grafik yazılımları vektor düzenleme özelliğine sahip ama neden Adobe Fireworks derseniz;  En basit sebebi kullanımı çok kolay, basit ve profesyonel olduğu için diyebilirim. Heleki CS4 sürümünü kullanıyorsanız diğer tüm grafik yazılımları yanında halt yemiş. Tabiki Photoshop hariç o yazılımın başka bakış açıları var.  Aksi takdirde Adobe neden iki tane grafik yazılımını geliştirmeye devam etsin değilmi.

Editplus kod düzenleme konusunda basit ve kod renklendirmesi sayesinde kolay bir kod düzenlemesi sağlaması açısından, Adobe Dreamveawer ise profesyonel kodlama ve görsel özelliki olduğu için seçtiğim kod düzenleme yazılımlarıdır. Editplus programında olan özelliklerinin neredeyse hepsinin Dreamveawer programında da olmasına rağmen Editplus programı Ftp ile birebir çalışarak online kod düzenleme özelliğine sahiptir. Ve bu yapı Dreamveawer’a nazaran çok basittir.

Doğal olarak bir web tasarımcının hazırladığı materyalleri FTP (file transfer protocol) yardımı ile yayınlaması gerekir. Bunun için bir çok Freeware program mevcuttur. Fakat güvenirlilik ve kolay kullanımı esas alındığında şahsen FlashFXP programını öneriyorum. Standart bir Ftp programı olmasına rağmen aktarım hızını bağlantı hızına göre maximum kullanmaya çalışır ve bence başarıldır.

7zip ve Winrar sıkıştırma yazılımlarını neden bir arada seçtiğimi açıklayım; Winzip ve Winrar programları sıkıştırma yazılımları olarak birbirleri ile rekabet içerisindeler, ve doğal olarak sıkıştırma yapıları birbirlerinden farklı. Özelliklede winzip programının her versiyon güncellediğinde sıkıştırma yapısını değiştirdiği gibi. Winzip programına eklediği reklam özelliklerini sevmeiğim için kullanmıyorum bu nedenle Winrar programının açamadığı zip dosyaları olursa 7zip sayesinde açabiliyorum. Şahsen sıkıştırma aracı olarak basit ve kullanışlı olduğu için Winrar kullanıyorum.

Medya oynatıcısı bir film ve dizi arşivcisi olarak GomPlayer vazgeçilmezimdir. Özellikle codec problemini ortadan kaldırarak programı yüklediğinizde tüm codecleri otomatikmen bilgisayarınıza yükler. Eğer yüklemediği bir codec olursa hemen web sitesinden codeci bulur ve bilgisayarınıza  yükler. Bu açıdan hızlı , kullanışlı ve oldukça basit bir programdır. Tavsiye ederim.

Son olarak ise FlashGet indirme yöneticisi programına bakalım. Söylediğim gibi film ve dizi arşivi yapıyorum bu nedenle internetten indirme konusunda bir yardımcıya ihtiyacım oluyor. Önceden Getright isimli bir program kullanıyordum ancak aldığı bazı reklamlar ve sistemi yavaşlatması konusu başka programlar aramama neden oldu. Bu sayede FlashGet programı ile tanıştım. Bu programda da reklam var diyeceksiniz, ama reklamlar Getright gibi göze batmadığı için kullanıyorum. Belki Getright’ın şimdiki versiyonlarında reklam olayı kaldırılmıştır ama rahatı bulmuşken değiştirmek doğru olmaz heralde.

Seval’e Mim için teşekkür ederim ve bu mimi Hamdi Yaman‘a gönderelim. Kolay gelsin Hamdi bey : )

2 yorumlar On Mim: Fanatiği Olduğum Yazılımlar

Bi Yanıt Bırak:

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

© 2006-2023 Tüm hakları Spaksu Markasına aittir.
Bu site ve içeriği, Kullanım Kuralları kapsamında belirtilen koşullar çerçevesinde kullanılmalıdır. Hiçbir şekilde site ve içeriğinin tamamı veya bir bölümü, Kullanım Şartları yerine getirilmeden özel izin alınmadan kopyalanamaz, dağıtılamaz, yeniden yayınlanamaz, çoğaltılamaz veya başka bir ortamda kullanılamaz