LG firmasının Mobil sektördeki amiral gemisi olarak adlandırılan LG G2 hakkında ilk izlenimlerimi, son kullanıcı izlenimlerini ve kutu içeriği ile fotograflarını sizinle paylaştım. Son olarakta yazının devamında LG G2 incelemesini bulabilirsiniz.
Senden öğreniyorum sloganı ile karşımıza çıkan LG G2 akıllı telefonumuzu kısaca teknik özelliklerini belirtirsek, Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz dört çekirdekli işlemciye, 2GB RAM’e, 13 MP arka kameraya, 2.1MP ön kameraya ve 5.2” Full HD IPS ekrana sahip.
YAZILIM + Kullanıcı arayüzü
Android 4.2.2 (jelly bean) işletim sistemi ile birlikte gelen LG G2 yüksek donanım özellikleri sayesinde oldukça iyi bir performans değerine sahip. Antutu Benchmark yazılımı ile test ettiğimizde S4, Note3, HTC One, XperiaZ Ultra gibi telefonları geçen bir performansı mevcut. Diğer benchmark yazılımlarda da iyi bir performans göstergesi çiziyor. Altta saydığım telefonlar ile LG G2 ürününün benchmart puanlarının karşılaştırmasını görebilirsiniz.
Kullanıcı arayüzü olarak, son kullanıcılar tarafından beğenilmeyen bir arayüze sahip olan LG G2 bu konuda eksi puan alıyor. Özellikle arayüzde kullanılan ikonlar ve üst menünün fazla gelişmemiş olmaması bu konuda büyük etken.
Misafir Modu
LG G2 ile birlikte gelen yeni, gereken ve çok geç kalınan bir özellik olan misafir kullanıcı özelliğide G2 ile birlikte geliyor. Misafir modu denilen bu özellik sayesinde, cep telefonunuza bazı özel içeriklerinizin gizliliği konusunda bir önlem olarak kullanıyorsunuz. Misafir modına girişte telefon kilidini “Desenli Kilit Ekranı” olarak ayarlamanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise iki adet kilit desen girişinin sağlanmasıdır. Birinci kilit deseni size ait olacak ve ekran kilidi açıldığında sizin içeriğinizi gösterecek. İkinci kilit desenide misafir kullanıcıya ait olacak ve sadece sizin daha önce belirlediğiniz içerikleri gösterecek. Bu özellikle LG G2 diğer akıllı telefonlar içinde öncü bir adım atmış oldu ki umarım diğer üretici firmalarda bu özelliği ürünlerine entegre ederler.
Çift Dokunuş ile Ekran Kilidi
LG G2 ile bize sunulan diğer küçük bir özellik ise çift dokunuş ile ekran kilidinin açılıp kapanması. Tuş kilidi için arka tuşa basamadığınız anlarda ekrana çift dokunuş (double tab) yaptığınızda tuş kilidi açılır. Ekran masaüstü konumunda boş bir yere çift dokunuş yaptığınızda ise ekran kilitlenir.
DONANIM + TASARIM
LG G2 ürünü “öncelikle kullanıcıların görüşleri ve ihtiyaçları baz alınarak tasarlanan bir ürün niteliğindedir.” diyen LG yetkilileri özellikle kullanıcıların el hareketleri, alışkanlıkları baz alınarak tasarlanmış. Bu durumu bize gösteren en önemli etkeni ise ürünün arka kısmında bulunan “rear key” olarak adlandırılan arka tuşlarıdır. İşaret parmağımızı neredeyse her ortamda kullanırız ama telefonla konuşurken/tutarken telefonun arkasında kalır, bu nedenle kullanılmaz hale gelir. Bu durumu avantaj olarak çeviren LG ürün tasarımcıları; telefonla konuşurken kolay ses ayarı yapmamızı, kendi fotografınızı çekerken daha kolay çekim yapmanızı ve kolay erteleme (snooze) yapmanızı sağlıyor.
Cihazın ön kısmı S4 gibi gözüksede özellikle ekranın kenarlara neredeyse sıfır olması kullanımı ve şıklığı daha da arttırmış durumda. Bu konuda “Büyük ekran yapmak aslında oldukça basit bir olay ancakasıl olay cihazın toplam büyüklüğünü arttırmadan bunu yapmak.” diyen LG yetkilisi cihazın ekransız alanınını minimum ve ekranınnı maksimum halde bize sunmuş oldu. Cihazın tasarım olarak tek dezavantajı bataryanın sökülebilir olmaması durumudur. Kullanıcı herhangi bir şekilde bataryaya müdahale edemiyor ve bu durum kullanıcıyı rahatsız ediyor.
138.5 mm yüksekliği, 70.9 mm genişliği ve 8.9 mm kalınlığında olan LG G2 ürünü oldukça ince bir yapıya sahip ve 143gr. ağırlığı ilede oldukça hafif. Ayrıca Gorilla Glass 2 ekrana sahip olan ürün küçük darbelere karşıda dayanıklı bir ekrana sahip. Alt kısımda çift hoparlör çıkışı bulunan cihazda, bir 3,5mm kulaklık çıkışı ve birde microUSB 2.0 çıkışı bulunuyor. Cihazın sol üst kısmında ise microSIM takabileceğiniz yuva mevcut.
Ekran
LCD televizyon ve monitörlerde IPS LCD panelleri oldukça iyi sunan ve geliştiren LG, G2 ürününde de bunu çok iyi sunmuş. Dediğimiz gibi arayüzün iyi olmaması ekran konusunda kullanıcıları kandırmasın ekran yapı ve görüntü olarak çok iyi ve size gerçek Full HD çözünürlüğü sunuyor. Özellikle test etmeniz gerekirse bir 1080p video bulup üründe izlemeniz. Gerçektende arayüz görüntüsü ile video görüntüsü arasında ciddi bir fark var.
Kamera
Öncelikle kamera yazılımı olarak değerlendirirsek diğer android (samsung) telefonlar ile eşdeğer bir yacılım mevcut diyebiliriz. Lakin kamera olarak değerlendirdiğimizde ise 13MP arka kamera ve optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği mevcut. En iyi kamerata sahip telefon olarak değerlendirelemez ancak yinede şuan piyasa bazında değerlendirdiğimizde en iy kameraya sahip telefonlardan birisidir LG G2. Otofokus özelliği açısından fokuslaması diğer kameralara göre bazen biraz yavaş olabiliyor ancak muhtemelen bu durum yinede kameraya eksi puan kazandırmaz.
OIS özelliğinide ciddi bir boyuta taşıyan LG görüntü sabitleme ile ilgili hazırladığı video’su ile bunu bize oldukça net bir biçimde test etmiş oldu. LG G2 ile pek fotograf çekme imkanım olmadı ancak çektiğim fotograflarda oldukça kaliteli sonuçlar aldığımıda belirtmeliyim. Ve özellikle çekim modları oldukça güzel. Bir eksik olarak kamera çekiminde kullanılması için bir ek buton koyulmaması çekimi bazı kişilere göre zorlaştırabilir ancak dokunmatik çekim yapan kişiler için bu bir sorun teşkil etmiyor.
Teknik özellikler
- Piyasa Fiyatı: 1699TL’den başlıyor.
- İşlemci : 2.26GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800
- Ekran işlemcisi: Adreno 330
- Ağ: Varies (all 4 US variants support LTE)
- İşletim Sistemi: Android 4.2.2, LG kullanıcı arayüzü ile.
- Ekran: 5.2″ True HD-IPS+ LCD 1920×1080
- RAM/Hafıza: 2GB RAM / 16-32GB storage
- Kamera: 13MP arka, 2.1MP ön
- Batarya: 3000mAh (çıkartılamıyor)
- Kablosuz: Wi-Fi A/B/G/N/AC, NFC, Infrared, Bluetooth 4.0
- Portlar / Harici Hafıza: microUSB / yok
- Kalınlık: 8.9mm
- Ağırlık: 143g
LG G2 Video Playlist
Sonuç
Sonuç itibari ile LG G2 oldukça hızlı, kamerası en iyiler arasında, ekranı yeterince büyük ve kaliteli, bataryası normal bir akıllı telefona göre oldukça iyi bir cep telefonudur. Ancak, kullanıcı arayüzü yetersiz düzeyde, arka tuşlarına alışmak ve kullanabilmek biraz zaman alıyor, çift dokunma ile ekran kilidini açıp kapama bazen sorunlu olabiliyor, fiyatı düşük ve orta seviyeli bir kullanıcı için biraz el yakabiliyor. Tüm bunlar neticesinde LG G2 akıllı telefonu tercih edebilirsiniz. Umarım faydalı bir inceleme olmuştur. Sonraki ürün incelememizde görüşmek üzere hoşçakalın.
Merhabalar,
bir yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
Misafir Modu adıyla anlattığınız özellik halihazırda Windowsphonelu telefonlarda Çocuk Odası adıyla zaten mevcut. Dolayısıyla bu alandaki ilk adım Windowsphone ile geldi.
Kolay gelsin.